26 Ağustos 2010 Perşembe

Vişneli Cheesecake





ALT TABAN İÇİN MALZEMELER:
  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • Yarım paket petibör bisküvi
  • 1 yemek kaşığı margarin
KREMA İÇİN MALZEMELER:
  • 3 yumurta
  • 1 su bard. şeker
  • 1 su bard. yoğurt
  • 200 gr. labne peyniri
  • 1 paket vanilya
ÜZERİNİN SOSU İÇİN MALZEMELER:
  • 1 bardak vişne
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 kahve fincanı şeker
HAZIRLANIŞI:
  1. Alt taban için; bisküvileri ufalayıp erittiğiniz margarin ile karıştırın ve kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayın.
  2. Kreması için; tüm malzemeleri bir kase içinde çırpıcı ile çırpın ve bisküvili karışımın üzerine dökün.
  3. 160 derecede 50 dk pişirin ve fırından aldıktan sonra pişen keki soğutun.
  4. Üzerinin sosu için; tüm malzemeleri bir tencereye koyun ve ocak üzerinde karıştırarak pişirin. Koyu kıvama geldiğinde ocağın altını kapatın. 5 dakika arasıra karıştırarak ılıtın.
  5. Oda sıcaklığına gelen sosu soğumuş olan kekin üzerine dökün ve buzdolabında soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder