26 Ağustos 2010 Perşembe

Orman Kebabı


15 dk içinde hazırladığım ve tadı çok lezzetli olan, içinde hem sebze hem et barındıran bir yemek.. sebzeler ve köfte ancak bu kadar güzel bir yemekte biraraya gelebilirdi…
4 Kişilik
Malzemeler:
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • Yarım su bardağı ekmek içi
  • 1 çay kaşığı Köfte baharı
  • 1 çay kaşığı Kimyon
  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates + 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Hazırlanışı:
  1. Kıymaya rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı ilave edin. Ufalanmış ekmek içi, köfte baharı, kimyon ve tuzunuda ilave ettikten sonra yoğurup cevizden biraz ufak misket köfteler yuvarlayın ve az yağda kızartarak bir kenarda bekletin.
  2. Patatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Patlıcanlarıda alacalı soyup onlarıda küp küp doğrayın. Sırayla önce patatesi ardından patlıcanları az yağda hafif kızartarak bir kenarda bekletin.
  3. Çarliston biberleri yıkayıp dilimleyin ve yağda 2 dk kavurun.
  4. Bir tencereye alt kısmına patatesi, patlıcanı ve bezelyeyi, üzerine köfteleri, en üstede çarliston biberleri ekleyin. Kızartma tavasında kalan yağı başka bir kaba döküp tavada domates rendesi, salça ve sarımsakları pişirin. Tencereye ilave edin. Üzerine sıcak suyuda ekledikten sonra orta ateşte 20 dk kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder