26 Ağustos 2010 Perşembe

Fırında Karnabahar





Malzemeler
1 adet karnabahar
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda yumuşayana dek haşlayın. Kokusunu önlemek için bir kaç damla limon suyu sıkın. Fırına verebileceğiniz bir tepsiye karnabaharları suyunu süzerek alın. İstediğiniz irilikte doğrayın ya da bir kaç bıçak darbesiyle küçültün.
Ayrı bir tavada unu yağ ile kokusu çıkana kadar kavurun. Topaklanmamasına dikkat ederek sütü ekleyip beşamel sosunu hazırlayın. Hazırladığınız beşamel sosu karnabaharların üzerine gezdirin. Rendelenmiş kaşarı serpiştirin. 180'de fırına verip üstü kızarana dek pişirin.
Dilerseniz havuç veya brokoliyle birlikte haşlayıp da hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder