31 Ağustos 2010 Salı

Patates Püreli Tepsi Köftesi

Köfte ve Patatesten Vazgeçmeyenlere Alternatif Tarif



Malzemeler:
300 gr kıyma,
2 dilim ekmek içi,
1 orta boy kuru soğan,
1/2 paket Kotanyi Köfte Harcı,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 büyük patates,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 yumurta,
1 yemek kaşığı süt,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 orta boy domates,
3 yeşil biber,
1/2 su bardağı su,
Tuz

Yapılışı:
Patateslerin kabuklarını soyup ceviz büyüklüğünde küpler halinde kesin. Üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk suyla doldurup orta ateşte pişmeye alın. Kıvama geldiğini, çatal veya bıçak ucu batırarak anlayabilirsiniz.

Kıymayı yoğurma kabına alın. Üzerine kuru soğanı ve (kabuklarını soyarak dondurucu da beklettiğiniz) ekmekleri rendeleyin. Bir yumurtayı kırın, Kotanyi Köfte Harcı paketinin yarısını, uygun gördüğünüz miktarda tuzu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını eklediğiniz köfteyi iyice yoğurun.

Haşlanan patatesleri süzün, bir süre ılınması için bekleyin. İçine; tereyağını, sütü ve tuzu ekleyin, yumurtayı da kırıp eziciyle püre haline getirin.

Yaklaşık 20 cm çapındaki derin fırın kabını, kalan yağ ile yağlayın. Köfte harcını eşit şekilde tüm kaba bastırarak yayın. Üzerine de püreyi yerleştirin. Geniş bir bıçağı, fırın kabındaki malzemenin bir kaç yerine saplayıp çıkarın. Bu aralıklar, birazdan dökeceğiniz salçalı sosun alt bölüme de işlemesini sağlayacak.
Salçayı, yarım bardak suyla karıştırıp sos haline getirin. Patates püresinin üstüne dökün. En üste de kabukları soyularak küp doğranmış domatesleri ve çekirdeklerini çıkararak parmak boyunda kestiğiniz biberleri serpiştirin. 230 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin ki, bu da yaklaşık 25 dakika demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder