17 Ağustos 2010 Salı

İRMİK HELVASI -Alperin Sevdiğinden :)




Malzemeler:

2 su bardağı irmik
2 su bardağı  süt
2 su bardağı şeker
100 gr. çam fıstığı
150 gr. tereyağ
tarçın

Yapılışı:
  1. Yağı ertitip içine fıstık ve irmiği ekleyin.
  2. İrmiğin rengi esmerleşene dek, yaklaşık yarım saat, kısık ateşte kavurun.
  3. Fıstıklar renk değiştirdiğinde irmik de kavrulmuş demektir.
  4. Sütü şekerle birlikte kaynatın.
  5. Kavrulup, esmerleşen irmiğe kaynar sütü yavaşça ekleyin.
  6. Eklediğiniz şerbet sıçrayabilir dikkatli olmanızı öneririm. Tencerenin kapağı yakınınızda olsun ilk sıçramalar geçene kadar kısa bir süre kapağı kapatın.
  7. Daha sonra kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar karıştıralım.
  8. İstediğimiz kıvama gelince karıştırmayı bırakarak ateşten alıp, kapağını kapatıp demlenmeye bırakalım.
  9. İsteğe göre üzerine tarçın serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder