26 Ağustos 2010 Perşembe

HAŞLAMA TAVUK


Çok lezzetli ve hafif bir tarif. Grip ve soğuk algınlığınada bol limon ve karabiberle birebir..

Malzemeler:
- 4 adet tavuk baget
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 4 diş sarımsak
- 4-5 arpacık soğan veya 1 baş bütün soğan

- 7-8 tane karabiber
- 1 lt kadar sıcak su
- Tuz

Hazırlanışı:
Kaynar su tencereye alınır, tuz eklenir, tavuklar ve iri doğranmış havuçlar tencereye eklenir. 15 dakika haşlandıktan sonra iri doğranmış patatesler, soğan ve sarımsaklar bütün olarak eklernir. Patatesler yumuşadıktan sonra tencere ocaktan alınır.

Not: yağ eklemedim, tavuğun yağı lezzet açısından yeterli oluyor. Dilerseniz siz 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Ayrıca servis yaparken karabiber ve limon ekleyebilrisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder