16 Ocak 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı Enginar Dolması


Malzemeler:
  • 5-6 adet enginar
  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 küçük konserve bezelye veya 250gr. taze bezelye
  • 10-12 adet arpacık soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 silme çorba kaşığı tuz
  • 1 adet limon
  • yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı un
Yapılışı:
  1. Enginarları temizleyip yıkayın ve unlu limonlu suda beletin.
  2. Soğan ve patatesleri soyup havuçları kazıyın. Patates ve havuçları küp küp doğrayın.
  3. Soğanı yemeklik doğrayı zeytinyağında soteleyin.
  4. Sırasıyla patates, havuç ve bezelyeyi ekleyin.
  5. Şeker ve tuzu koyup biraz daha soteledikten sonra altını kapatın.
  6. enginarları yayvan bir tencereye dizin. Ortalarına hazırladığınız karışımdan doldurun.
  7. Üzerlerini aşmayacak şekilde su ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Tenceresinde soğutup servis tabağına aktarın.
  8. Arzuya göre kıyılmış sereotu serpip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder