16 Ocak 2013 Çarşamba

Kabak Mücver


Türk mutfağının güzel tariflerinden kabak mücverini , Ramazan 'ın etkisiyle bu kez olması gerektiği gibi, yani zeytinyağında kızartarak yaptım. Genellikle mücver hamuruna fazladan yağ ekleyerek fırında pişirmeyi tercih ederim. Kızartılarak kahverengileşmiş sebzeleri yemek doğrusu beni biraz korkutuyor. Ama kabak mücverini "Sızma zeytinyağında " kızartarak denemelisiniz. Lezzeti diğer yağlara göre kat kat fazla.

Zeytinyağında kızartılan yiyecekler içlerine daha az yağ çekiyor çünkü yağa atılan mücverin dışı birden bire kabuklanarak içine çok fazla yağ çekmiyor. Ayrıca zeytinyağı yüksek ısıya dayanıklı (220 C 'ye kadar) ve hacim olarak genişleyen bir yağ bu nedenle diğer sıvı yağlara göre daha az miktarda kullanmak yeterli.
Mücveri lezzetlendiren bir diğer etken bol ve çeşitli baharat kullanımı. Kimyon , karabiber, kırmızı biber, acı pul biber ve hatta köfte baharatı kullanmaktan çekinmeyin.
Kabak Mücveri

Malzemeler
-4-5 adet orta boy kabak
-1 adet orta boy kuru soğan
-1 demet dereotu
-1 demet maydanoz
-3 adet yumurta
-2 su bardağı un
-tuz
-karabiber
-kırmızı biber
-kimyon
-acı pul biber
-kızartmak için 1,5 su bardağı zeytinyağı

Yapılışı
-Kuru soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın. Geniş bir kabın içine koyun.
-Kabakları rendeleyin . Maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın. Hepsini soğanla karıştırın.
-Yumurtaları kırıp sebzelere iyice yedirin.
-Baharatları ekleyin. Hazırladığınız bulamaca unu koyup iyice karıştırın. Sıvı olmayan cıvık bir hamur elde edin.
-Tavada yağı ısıtın. Yağın yeterince ısındığını anlamak için mücver bulamacından küçük bir parça atıp deneyin.
-Kaşık dolusu mücver hamurunu kızgın yağa atıp kızartın.Üzerine bastırıp yassıltın ki içi de yeteri kadar pişsin.
-Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder