13 Ocak 2013 Pazar

Mantarlı Tavuk Sote




Selenyum, vitamin B2, potasyum, bakır ve fosfor kaynağı olan mantar, kanserin yanı sıra astım,romatizma ve kalp hastalıklarına da yatkınlığı azaltır.

Mantarlı Tavuk soteyi kreplerin içerisine sardıktan sonra fırında hafif kızartarak da kullanabilirsiniz.

Mantarlı Tavuk Sote Malzemeleri:

2 adet tavuk but (kuşbaşı doğranmış)
1/2 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
adet orta boy havuç (soyulmuş ve küp kesilmiş)
>3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 yemek kaşığı biber salçası
100 gr. kestane mantarı (ince dilimlenmiş)
1 bardak tavuk suyu
Tuz, karabiber, kuru kekik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder