17 Ocak 2013 Perşembe

MANTAR SOSLU KREMALI MAKARNA


kremalı mantar soslu makarna




MALZEMELER
1 paket çubuk makarna
3 çorba kaşığı tereyağ
Sosu için;
1 paket mantar (yarım kilo)
1 adet soğan
6-7 adet sivri biber
3 adet domates
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, kırmızı biber
Mantarları limonlu suya koyun. Bir tencereye yağı koyun, soğanları küp küp doğrayın,  biberleri halka halka doğrayın ve tencereye ekleyin.  5-10 dakika kavurun. Domateslerin küp küp doğrayın ve tencereye katın. Salçayı ekleyin. Mantarları yıkayın ve küçük küçük doğrayarak tencereye koyun. Tuzu ve kırmızı biberi ekin, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.  Makarnayı tuzlu kaynar suya atın ve 13 dakika pişirin. Makarnayı süzün,  tencereye tereyağı koyun, eriyince makarnaları ilave edin. Karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız mantar sosu ilave edin ve servis yapın. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder