13 Ocak 2013 Pazar

İstiridye Mantar Kavurması



İstiridye Mantarının Faydaları
İstiridye mantarının içindeki yağ oranının düşük olması nedeniyle kalbe iyi geldiği, kolesterolü düşürdüğü ve bu nedenle de bitkisel protein deposu olduğu biliniyor.
Yapılan araştırmalarda iltihaplanmayı engelleyici aktivitesi antibiyotik, antiviral, bağışıklığa etkisi ve kanseri engelleyici aktivitesiyle çok sayıda hastalıkların tedavisinde rol aldığı ifade ediliyor.
Malzemeler
Yarım kg. istridye mantar
3-4 diş sarımsak
4-5 adet taze soğan
2-3 servis kaşığı sıvıyağ
Tuz,karabiber
Uygulama
Mantarları yıkayıp, irice doğruyorum. Derin teflon tavaya sıvıyağ ve rendelenmiş sarımsağı koyarak, sarımsaklar hafif pembeleşene kadar kavuruyorum. Böylece nefis bir aroma oluşuyor.
Tavaya mantarları ilave ediyorum. Ocağın ısısını hiç düşürmeden mantarların önce suyunu salmasını ve daha sonra suyunu çekerek kavrulmasını sağlıyorum. Bu sırada tavanın kapağı açık. Düşük ısı ve kapaklı bir tavada yaparsanız, suyunu salan mantarların (mantarlar gerçekten oldukça fazla su salıyor) bu suyu çekmesi için uzun süre beklemeniz gerekir ve böylece mantarlar gereğinden fazla pişerek, lezzet ve görüntü kaybına uğrarlar.
Mantarları ocaktan indirmeye birkaç dakika varken, tuz ve karabiberi ilave ediyorum. Taze soğanları küçük doğrayarak mantarlara ilave ediyorum. Soğanlar sadece birkaç dakika kavruluyor, bu süre onlar için yeterli :)
Sıcak olarak servis yapıyorum, mantar sevenler bu farklı tadı da çok sevecektir, eminim…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder