16 Ocak 2013 Çarşamba

Sebzeli Pirinç Pilavı



Malzemeler

  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 3 Su Bardağı (kaynar) Su
  • 3 Yemek Kaşığı Bezelye
  • 3 Yemek Kaşığı Havuç (Küp Küp Doğranmış)
  • 3 Yemek Kaşığı Konserve Mısır
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Paket (tavuk) Bulyon
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 1 Çay Kaşığı Toz Şeker
Yapılışı
  • Öncelikle, pirinci üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ile ıslatın. Suya iri iri doğradığınız yarım limonu ve 1 yemek kaşığı tuzu ekleyin.
  • Bezelyeyi ve havucu pişme süreleri farklı olduğundan ayrı ayrı haşlayın ve süzün.
  • Bir teflon tencereye sıvı yağı koyun ve kızdırın.
  • Yaklaşık yarım saat beklettiğiniz pirinci, suyun altında şeffaflaşana kadar yıkayın. Kızgın yağa ekleyin ve bir kaç dk. kavurun.
  • Kaynar suda bulyonu eritin, şeker ve limon suyu ile pirince ekleyip, karıştırın.
  • Mısır, havuç ve bezelyeyi ekleyin ve hafifçe karıştırın.
  • 2-3 dk. yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte (yaklaşık 10 dk.) suyunu çekene kadar pişirin.
  • En az 30 dk. dinlendirdikten sonra karıştırıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder