18 Ocak 2013 Cuma

Kekikli Piliç Pirzola


İçindekiler:
6 adet Banvit Piliç Pirzola
2 çorba kaşığı sarmısak (çintilmiş)
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı hardal
8 çorba kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı bal
4 tatlı kaşığı nişasta
4 adet taze soğan (ince kıyılmış, süslemek için ayırın)
4 çay kaşığı kekik
5 çorba kaşığı maydanoz (iri kıyılmış, süslemek için ayırın)
2 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş, her biri 3’ e dilimlenmiş)
Tuz (arzu edilen miktarda)

Otlu Patates:
1 kg taze patates (veya patates)
Kaplama malzemesi
2 çorba kaşığı maydanoz
1 çorba kaşığı mercanköşk
1 çorba kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı biberiye (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı sarmısak tozu
1 tatlı kaşığı soğan tozu
1 çorba kaşığı kereviz tozu
1 çorba kaşığı zencefil
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı adaçayı (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı az acılı kırmızıbiber


Domates hariç tüm malzemeyi karıştırın. Etleri bu karışıma bulayın.

Etleri yağladığınız fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine domates dilimlerini koyun.

Kabın üzerini folyoyla iyice kapatın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20 dak. pişirin. Folyoyu açıp, etleri arzu ettiğiniz kıvama gelene kadar veya 10 dak. daha pişirin.

Arzu ederseniz otlu patates ile servis yapın.

Otlu Patates

Taze patatesleri iyice yıkayıp, kurulayın ve kabuklarıyla beraber 2’ye veya 4’e bölün.

Hazırladığınız baharat karışımından arzu ettiğiniz miktarda bir tepsiye yayıp, patatesleri katın ve sallayarak patatesleri baharatlı karışımla kaplayın.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Et yemeklerinin yanında servis yapın.

Baharat karışımı: Baharatları iyice harmanlayıp hava geçirmeyen bir kaba koyun. Serin ve kuru bir yerde saklayın ve 6 ay içinde tüketin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder