15 Ağustos 2011 Pazartesi

TAVUK ETLİ PATLICAN-PATATES YEMEĞİ



Tarif Oktay Usta'nın yemek programından.Fotoğrafını pişmeden önce çektim çünkü piştikten sonra diziliş tam olarak belli olmuyordu. Çok pratik ve güzel bir yemek olduğunu düşünüyorum. Denerseniz memnun kalacağınıza da eminim.

Malzemeler :

2 adet patlıcan
2 adet patates
2-3 adet domates
5 parça kemiksiz tavuk but eti
6 diş sarmısak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 bardak su
1 er çay kaşığı kırmızıbiber, karabiber, kekik
1 tatlı kaşığı kadar tuz

Yapılışı :

Tavuk etini baharatlarla harmanlayın. Patlıcanları alaca soyup, ince ve yuvarlak doğrayıp, tuzlu suda bekletip yıkayın. Patatesleri de soyduktan sonra yuvarlak dilimleyin. Domatesleri de aynı şekilde yuvarlak dilimler halinde hazırlayın. Teflon bir tencereye zeytinyağını koyup, 1 dilim patlıcan, patates, domates şekilinde dizip, ortasına tavuk etlerini koyun. Artan patlıcan, patates ve domatesleri de tekrar üstüne dizip, soyulmuş dilimlenmiş sarmısakları da koyun. 1 bardak suda ezdiğiniz salçayı da yemeğe ilave edin. Tuzunu serpin ve tavuk etleri yumuşayıp pişene kadar yemeği orta ateşte pişirin. Dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz.
Hepinize iyi pazarlar diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder