11 Ağustos 2011 Perşembe

Sütlü Karamelli Tatlı tarifi


Karamelli sütlü hafif tatlılar


Muhallebisi için malzemeler:
- 2 kilo sütten 1 su bardağı eksik süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı mısır nişastası
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Yukarıdaki malzemelerden, vanilin dışındakileri kullanarak bir muhallebi pişirin. Göbek atmaya başlayınca, ocaktan indirin ve içine vanilin ve bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyin. Mikser ile bir süre çırpın. Ne kadar çırparsanız o kadar çok tavuk göğsüne benziyor. (Çok güzel ve rahatlıkla tavsiye edebileceğim bir yalancı tavuk göğsü tarifimiz de vardı. Orada da muhallebiyi 20 dakikaya yakın mikserle karıştırıyorduk. Ancak o zaman tavuk göğsünün o lifli kıvamına yakınlaşıyor. Kadayıflı muhallebi tarifinde ise, pişirdiğimiz muhallebiyi toz krem şanti ile çırpıyorduk.) Büyük boy borcama dökün ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun.
Karameli için malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket krema
Karamel yapma şeker yakmak sütlü hafif tatlı tarifleri
karamelli sütlü krema tatlı tarifleri
sütlü karamelli tatlı tarifleri
Şekeri bir tencereye koyun ve yakın. Altını kapatın. Ardından içine kremayı ekleyin ve şekerle iyice kaynaşana kadar karıştırın. Soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam edin. (Eğer soğuyunca sertleşirse, soğuk süt ekleyerek kıvamına getirebilirsiniz.) Muhallebinin üzerine dökün.
sütlü kremalı karamelli tatlı tarifleri krema
Üstü için malzemeler:
- 3 milföy hamuru
3 milföy hamurunun her birini 4 parçaya bölün. Kuru kuru fırına verin. Kabardıklarında, fırından çıkarıp ikiye ayırın. Beyaz yerlerini tekrar fırına ver. Her yeri kızarıncaya kadar fırında tutun. Soğuduktan sonra, biraz ufalayın. İkram etmeden önce, tatlının üzerini bu kırıntılarla kaplayın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder