4 Ağustos 2011 Perşembe

Et Haşlama Tarifi


haşlama
Malzemeler
1 kg. yağsız dana eti
8-10 adet arpacık soğan
5 adet çok küçük boy patates
1 adet büyük boy havuç

Terbiyesi için
1 kaşık un
1 limon suyu
1 yumurta

Hazırlanışı
Etinizi iri parçalar halinde yıkayıp düdüklü tencerenize alın.Üzerine geçecek kadar su ve arpacık soğanları ilave edip 20 dk. pişirin. 20. dk. sonra düdüklünüzü açıp jülyen(verev) doğradığınız havuçları ilave edin ve 5 dk. daha pişirin.5 dk sonunda kabuklarınızı soyduğunuz patatesleri bütün olarak ilave edin ve 10 dk. pişirin.Sürenin dolmasına yatkın terbiye malzemelerinizi çırpın ve pürüzsüz bir kıvam elde edin. Etin suyundan terbiyeye katıp karıştırın ve yemeğineze ekleyin.Tuzunu ilave edip karıştırın ve 10 dk. son olarak pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder