20 Ekim 2010 Çarşamba

PATLICANLI DOLAMA BÖREK








Malzemeler(büyük boy fırın tepsisi için)

5 adet yufka
3 kaşık yoğurt
2 yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ
3 kaşık süt

İç Harcı

4 adet kemer patlıcan
300 gram kıyma
1 adet kurusoğan
4 adet kırmızı domates
4-5 adet çarliston biberi
yarım çay bardağı zeytinyağı
1/4 demet maydanoz
tuz,karabiber,çörekotu

İç harcımızı hazırlamak için yarım çay bardağı zeytinyağında küp küp doğranmış soğanımızı pembeleşene kadar kavuruyoruz.Halka şeklinde doğranmış biberlerimizi ve küp küp doğranıp tuzlu suda 15 dakika beklettiğimiz patlıcanlarımızı da ilave edip kavurmaya devam edelim.

Patlıcanlar yumuşayınca kıyma ve kabukları soyulup minik küp şeklinde doğranmış domateslerimizide ilave edip domatesler eriyene kadar pişirmeye devam edip ocağın altını kapatalım.Pişen harcımızın içine tuz,karabiber ve 1/4 demet ince kıyılmış maydonozuda ilave edip harcımızı soğumaya bırakalım.

Sos malzemelerimizi bir kasede iyice çırpalım.Bir yufkamızı tezgahamıza yayıp sosumuzu silikon yumurta fırçası yardımı ile her yerine sürelim.Yufkamızın 1/4 lük kısmını kapatacak şekilde en üstünü üst üste getirelim.Çift kat olan yere harcımızı uzunlamasına yayıp rulo saralım ve rulomuzu tepsinin en ortasından başlayacak şekilde dolandıra dolandıra dolayalım.Yufkalarımız bitene kadar aynı işleme devam edelim.(siz isterseniz her bir yufkayı ikiye bölüp düz olan tarafa harç sarın ve o şekilde rulo yapıp dolayın.Zaten asıl dolama şeklide bu ..bana öyle estiği için bütün yufkayı doladım :))Sostan arta kalanı böreğimizin en üstüne sürüp çörek otu serpelim ve 180 dereceli fırında böreğimiz kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder