12 Ekim 2010 Salı

Ispanaklı Börek


Malzemeler:
Yarım kg ıspanak,
3 yemek kaşığı sıvıyağ,
1 orta boy kuru soğan,
1 yemek kaşığı çam fıstığı,
1 çay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat,
1 tatlı kaşığı tuz,
3 yufka,
2 yumurta,
1,5 çay bardağı süt,
1,5 çay bardağı sıvıyağ,
Çörekotu ve susam

Yapılışı:
2 yemek kaşığı sıvıyağı tavada kızdırın. Küçük küpler halinde kestiğiniz soğanı ve çam fıstıklarını tavaya alıp kavurun. Soğanlar saydamlaştığında, fıstıklar pembeleştiğinde, yıkanmış ve ince kıyılmış ıspanakları ekleyin. Üzerine tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve muskatı döküp karıştırın. Ispanaklar suyunu salıp iyice çekene dek orta kuvvetteki ateş üstünde karıştırarak pişirin.

Yumurtaları derin bir kapta çırpın. İçine sütü ve sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın. 30 cm çapında yuvarlak fırın kabını 1 yemek kaşığı sıvıyağla kaplayın. Bir yufkayı üzerine serin. Sütlü-yağlı karışımı, fırçayla yufka üzerine sürün. Diğer iki yufkayı dörde bölün. Kat kat aralarına sütlü-yağlı karışımı sürerek devam edin. Yufkaların yarısını istiflediğinizde iç malzemenin tamamını tepsiye alın. Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
Son olarak dışarıya taşan yufkaları tepsinin içine doğru katlayıp üzerine sıvı karışımı dökün. Çörekotu ve susam serpin. 190 dereceye ıstılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder