26 Ekim 2010 Salı

Domates Soslu Makarna


Domates Soslu Makarna
Malzemeler:
350 gr spagetti makarna,
2 litre su,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 orta boy kuru soğan,
2-3 diş sarımsak,
400 gr rende domates,
1/2 çay kaşığı toz şeker,
1-2 dal fesleğen,
Tuz,
Arzuya bağlı olarak karabiber, acı biber

Yapılışı:
Kocaman bir tencereye bol su koyup kaynatın. Tuz serptiğiniz -ki bu da bol olsun- suya spagetti makarnalarınızı salın. Hepsi içine girmeyecektir hemen. Su içindeki kısımları yumuşadıkça tepelerinden tencere içine doğru itin. 30 saniyeye kalmadan hepsi su içinde yüzecek.  Makarna poşetinin üstünde yazan süreden 1 dakika eksik sürede pişirin.

Bu arada sosu için, zeytinyağını büyük bir yapışmaz tavaya alın kızdırın. İçine kabuklarını soyduğunuz sarımsakları atıp konusunu verene dek pişirin. Sonra içinden alın. Bu kez küp doğranmış soğanlarda sıra. Tavaya alıp saydamlaşana dek pişirin. Şekeri, damak tadınıza uygun ölçüde tuzu, domatesleri ekleyin. İsterseniz biber takviyesi de yapın. Arada karıştırarak kaynayana dek pişirin. Sosa yapacağınız son ekleme, makarna suyundan bir kepçe kadar eklemek olacak.

Makarnanızı, normal süresinden 1 dakika önce ocaktan alıp süzün. Sos tavasına alıp harlı ateşte 1 dakika pişirin. Bu yöntem Barilla tarafından İtalyan usulü son dokunuş olarak anılıyor. Sosun makarnayla daha iyi bütünleşmesini sağlıyor.

Makarnanızı servis tabağına aldıktan sonra kurdela şeklinde kestiğiniz taze fesleğen ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder