18 Ekim 2010 Pazartesi

Elmalı Poğaça

Malzemeler:
2 yemek kaşığı yoğurt,
250 gr margarin,
6 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket hamur kabartma tozu,
3,5 su bardağı un,
3 elma,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve rendeleyin. Yapışmaz tavaya alın, üzerine 4 yemek kaşığı toz şeker ve tarçını dökün. Ara ara karıştırarak suyunu salıp çekinceye dek orta ateş üstünde pişirin. Daha çabuk soğuması için bir tabağa alın ve bekletin.
Yoğurma kabınıza; yoğurdu, oda sıcaklığındaki margarini, 2 yemek kaşığı şekeri ekleyin. Üzerlerine unu ve kabartma tozunu ekleyin. Tüm malzemeyi yoğurun.

Hamuru tezgahın üstüne alıp 3 parçaya ayırın. Her hamuru oklavayla yarım cm inceliğinde açın. 8  üçgen parçaya kesin. Geniş taraflarına elmalı iç malzemeden koyun. Hamurun sağ ve sol yanlarını içe doğru katladıktan sonra ince tarafına doğru sarın.

Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana dek, yani yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Poğaçalar henüz sıcakken pudra şekerine bulayın ve soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder