24 Şubat 2015 Salı

Zencefilli Levrek

Yağlı bir balık olmayan levreğin en yaygın pişirme şekli bol sebze ilavesiyle buğulamasının yapılması. Bu tarifte ise levrek, yoğun ve kıvamlı olan zencefil sosuyla bütünleşiyor. Bu şekilde hazırlanan zencefilli levreğin ızgara-kızartma arası bir lezzeti oluyor.
Yağlı kağıt içerisinde piştiği için etrafı da kirletmeyen zencefilli levrek, balık menüleri için pratik bir seçenek.

MALZEMELER

  • 4 adet fileto levrek
  • 12 adet arpacık soğan
  • 4 adet yıldız anason
Sosu için:
  • 1 adet kök zencefil (baş parmak büyüklüğünde bir kök yeterli)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 adet orta boy limon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

KAÇ KİŞİLİK?

4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ

30 DAKİKA
Pişirme önerisi:
Arzu ettiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

  • Kabuğunu soyduğunuz taze zencefil ve limon kabuğunu, rendenin ince tarafıyla derin bir kaseye rendeleyin.
  • Zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, karabiber, rendelenmiş muskat cevizi ve tuzu kattıktan sonra sos malzemelerini karıştırın.
  • Levrek filetolarını sos kasesine alıp her taraflarının sosa bulanmasını sağlayın. Sos kasesinin üzerine streç film geçirip buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.
  • Fırın tepsisinin tabanını yağlı kağıtla kaplayın. Sosun içinden çıkardığınız levrek filetoları, kabuklarını soyduğunuz arpacık soğan ve yıldız anasonlarla birlikte kağıda yerleştirin. Kalan sosu kaşıkla balıkların üzerine paylaştırın.
  • Balıkların üzerini de yağlı kağıtla kaplayın. Kenarları içe doğru kıvırın ve sıkıca bastırın. Bir paket görüntüsü alan yağlı kağıtlar, bu şekilde pişerken açılmayacaktır.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirdiğiniz balıkları arzuya göre haşlanmış brokoli ve limon dilimleri eşliğinde servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder