24 Şubat 2015 Salı

Ton Balıklı Kinoa Salatası

MALZEMELER

  • 1 su bardağı kinoa
  • 1,5 su bardağı su
  • 200 gram konserve ton balığı
  • 2 adet salatalık
  • 10 adet cherry domates
  • 4 dal taze soğan
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz

KAÇ KİŞİLİK?

4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ

15 DAKİKA
Püf noktası:
Kinoayı, pişirme işlemi öncesinde 1- 2 saat kadar bol suda bekletir ve acı suyunu süzdükten sonra haşlarsanız daha kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
Servis önerisi:
Balığın roka ile olan uyumunu düşündüğünüzde salatanıza eklemek isteyebilirsiniz ancak kinoanın kendi tat ve aromasını baskılayacağını unutmayın.

NASIL YAPILIR?

  • Kinoayı üzerini geçecek kadar su ilavesi ile geniş bir kapta bekletin. Şişen kinoayı bir süzgece aktarın.
  • Bol suda duruladıktan sonra suyunu süzdürün ve tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar yaklaşık 1,5 su bardağı su ilavesi ile kapağını kapattığınız tencerede, 15 dakika kadar pişirin.
  • Suyunu çeken ve haşlanan kinoaları birbirine yapışmaması için, tahta bir kaşık yardımıyla havalandırarak karıştırın ve ılınması için bekletin.
  • Alacalı bir şekilde kabuğunu soyduğunuz salatalıkları iri küpler halinde doğrayın. Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin. Taze soğanları, halka halka doğrayın. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın.
  • Salatanın sosunu hazırlamak için; zeytinyağı, üzüm sirkesi ve tuzu bir kapta çırparak karıştırın.
  • Ilınan haşlanmış kinoayı ve tüm salata malzemelerini derin bir karıştırma kabına aktarın. Sosu ile harmanladıktan sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder