22 Eylül 2010 Çarşamba

EZOGELİN ÇORBASI





EZOGELİN ÇORBASI


1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet yemeklik doğranmış soğan,1 diş sarmısak
2 yemek kaşığı ince bulgur
2 yemek kaşığı pirinç
1 er çorba kaşığı domates ve biber salçası
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 litre sıcak etsuyu(veya 2litre su +2 bulyon)
2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağ


2 yemek kaşığı zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanımızı ve rendelenmiş sarmısağımızı pembeleşene kadar kavuralım.Salçalarımızı ekleyip mercimeğimizi de koyup biraz daha kavuralım.Suyumuzu pirinç ve bulgurumuzuda ilave edelim.Mercimekler pişerken diğer tarafta tereyağı,nane ve kırmızıbiberimizi hafif yakalım.Çorbamızın tuzunu ve karabiberini ayarlayıp isterseniz blenderden geçirin.(genelde blender kullanılmaz)En son çorbamıza baharatlı tereyağımızda eklenip karıştıralım ve 10 dakika dinlendirip limon ile servis yapalım.


Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder