6 Eylül 2010 Pazartesi

ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI

ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI



Arpa Şehriye Çorbası
4 adet kırmızı domates rendesi
1 orta boy su bardağı arpa şehriye
6 su bardağı kadar su veya tavuksuyu
1 tatlı kaşığı somates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,maydanoz,limon,karabiber

Tencereye yağımızı ,domateslerimizi ve salçamızı ekleyip domatesler iyice eriyene kadar pişirelim.Ardından tavuk suyumuzuda ekleyip su kaynayınca arpa şehriyelerimizi ilave edelim.Arpa şehriyelerin piştiğinde tuzunu ayarlayıp altını kapatalım ve ince kıyılmış maydanozumuzu ilave edelim.Servis esnasında karabiber ve limonla servis yapalım.

Not:Dilerseniz tavuksuyuyla birlikte didiklenmiş tavuk etide kullanabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder