29 Eylül 2010 Çarşamba

Bardakta Brownie

Fırın artık kek için kullanılmıyor bizde:) Çünkü bardakta kek hem pratik, hem daha granti, hem de yumuşacık oluyor. Geçen gün yaptığım kakaolu keki her yiyen
brownie sandı. Çünkü bardakta yapılan kek nemli oluyor, enfes oluyor.. İşte
tarifi:
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
4 kaşık kakao
un
kabartma tozu
vanilya
Hazırlanışı:
Şekeri ve yumurtayı yüksek devirde köpürene kadar çırpın. Ardından diğer tüm malzemeleri karışıma ekleyip yavaş devirde hepsini karıştırın. Bardakların
kenarlarını yağlayıp tabanına kek kağıdı koyun. Kek hamurunu, bardakların
yasırını geçmeyecek şekilde dökün. Yüksek bir tencereye bardakları koyun ve
bardakların yarısına gelecek şekilde tencerenin içini su doldurun. Tancerenin
ağzına bir havlu kapatın ve üzerine de kapağı yerleştirin. Açıklık kalmamasına
dikkat edin, gerekirde kapağın üstüne bir ağırlık koyabilirsiniz. Ocağın altını
açın, su kaynamaya başlayınca ( sesinden anlamak gerekiyor, kapağı hiç
açmamalısınız ) ocağı kısın. Bu şekilde 20 dk pişirip ocağı kapatın. Ocak
kapandıktan 15 dk sonra tencerenin kapağını açın. Soğuyunca da afiyetle yeyin.
Kesinlikle brownie tadı oldu, enfes oluyor tavsiyemdir.

1 yorum: