18 Şubat 2011 Cuma

Milföyden Talaş Böreği





6 adet milföy hamuru
1 yemek kaşığı un
250 gram minik doğranmış et(dana veya kuzu ,ben kuzu kullandım)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 küçük kutu garnitür(yada evde haşlayacağınız bezelye,havuç,patates)
1 yemek kaşığı mısır(isteğe göre)
tuz,karabiber,kekik
1 adet yumurta sarısı

Öncelikle etlerimizi 1 su bardağı su ilavesi ile düdüklü tenceremizde 12 dakika kadar pişirelim.Pişen etleri sıvıyağ,garnitür ve baharatlarla birlikte tavaya alıp bir kaç dakika kavuralım.(böylece baharatlar ve sebzeler et ile bütünleşmekte)


Dondurucudan çıkardığımız milföylerimizi(ben iglo
kullandım) biraz çözdürüp un yardımı ile her birini biraz inceltelim.

Soğuyan iç harcımızdan milföyün ortasına yeteri miktarda koyup dört yanından kapatalım.Yumurta sarısı sürdüğümüz böreklerimizi 180 derece ısılı fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder