8 Şubat 2011 Salı

HÜNKAR BEĞENDİ

Dumanı üstünde.....
HÜNKAR BEĞENDİ (4 KİŞİLİK)

2 adet bostan patlıcan(topan)
1 su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağ(yada 2 yemek kaşığı sıvıyağ)
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz

***

500 gram minik doğranmış dana eti
1 adet kurusoğan
2 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz zencefil
yarım çay kaşığı karabiber
1 su bardağı sıcak su



Öncelikle tenceremize 2 yemek kaşığı sıvıyağ ,1 adet küp doğranmış soğan,2 adet ince halkalar halinde doğranmış yeşil biber ve salçalarımızı koyup soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.Daha sonra içinde et ve baharatlarımızı ilave edip 2 dakika daha kavuralım ve suyumuzu ekleyip tenceremizin kapağını kapatalım.Yaklaşık 15 dakika etimiz pişecektir(fissler düdüklü tencere)

Beğendimiz için patlıcanlarımızı 3-4 yerden delip ister fırında istersek ocak üzerinde közleyelim ve kabuklarını soyup incecik kıyalım ve bir kenarda beşamel sosumuz pişinceye kadar bekletelim.Diğer yandan 1 tatlı kaşığı tereyağına 1 çorba kaşığı unu ekleyip kavuralım.Sürekli çırparak 1 bardak sütümüzüde ilave edip koyulaşana kadar çırpmaya devam edelim.Sosumuz göz göz olunca içine patlıcanlarımızı ,kaşar peynirini ve tuzunu ilave edip kısık ateşte özdeşleşene kadar karıştırarak pişirelim.

Servis tabağına önce beğendimizi üzerine etimizi ilave edip maydanoz ile süsleyip vakit geçirmeden servise sunalım.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder