12 Kasım 2010 Cuma

PATATES PÜRELİ DANA ROSTO


PATATES PÜRELİ DANA ROSTO
4 dilim kalın dana eti (8 dilim ince)
1 adet kurusoğan
1 çay kaşığı kişniş
1 çorba kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber
*****
3 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı süt
yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz,biraz muskat rendesi



Düdüklü tenceremize zeytinyağı ve salçamızı ekleyip biraz kavuralım.Etlerimizi düdüklünün altına yerleştirelim,kurusoğanımızı ikiye bölüp tenceremize ilave edelim.1,5 su bardağı su ,karabiber ve kişniş ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.(15 dakika yeterli olacaktır)Pişen etimize en son tuz ilave edip soğanı içinden çıkartalım.

Patates püresi için 3 adet kabukları soyulmuş patatesi haşlayıp suyunu süzelim.1 yemek kaşığı tereyağ ilavesi ve patates ezici yardımı ile patateslerimizi iyice ezelim.Ezilen patateslerimize kontrollü olarak sütümüzü ilave edelim.En son tuz ve arzuya göre muskat rendesi ve taze kaşarı ilave edip altını kapatalım.
Servis zamanında 2-3 kaşık patates püremizi tabağımızın ortasına koyup kaşık ile biraz yayalım.Et dilimlerini yarı yarıya üstüste gelecek şekilde püremizin üzerine yerleştirip 1 çorba kaşığı kadar etimizim sosundan gezdirelim.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder