9 Kasım 2010 Salı

BROWNIE

BROWNIE

3 yumurta
100 gram tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
1+1/4 su bardağı şeker
200 gram bitter antepfıstıklı çikolata(%70 kakao)
1 yemek kaşığı dark kakao
bir fiske tuz
1 paket vanilya
1,5-2 su bardağı un
100 ml krema veya 1 çay bardağı süt

Öncelikle tereyağımızı ve çikolatamızı çok kısık ateşte eritiyoruz.Diğer yandan yumurta ve şekeri bembeyaz olana kadar iyice çırpıyoruz.

Yumurtalı karışımın içine sıvıyağ ,krema (veya süt ) çikolatalı karışım ve kakaoyu ekleyip iyice çırpmaya devam ediyoruz.

En son elenmiş un,tuz ve vanilyayı ekleyip yaklaşık 3-4 dakika yüksek hızda çırpıyoruz. Brownimizi isteğe göre yağladığımız yuvarlak kalıba veya orta boy dikdörtgen borcama döküp 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.(kürdan testi )

Fırından çıkan brownimizi ılık olarak dondurma ve çikolata sos eşliğinde servis yapabileceğimiz gibi soğuduktan üzerine çikolata eritip dökerek servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder