30 Mayıs 2011 Pazartesi

Un Kurabiyesi

un kurabiyesi tarifi
Araştırmalarım sonucu elde ettiğim, güzel bir un kurabiyesi tarifi. Bekledikçe daha da güzelleşiyor, o yüzden korkmayın bayatlayacak diye.
Malzemeler:
- 250 gram tereyağ
- 1 kahve fincanı fındık yağı
- 5 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
- Alabildiği kadar un
Üzeri için:
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağı, pudra şekeri ile karıştırarak krema kıvamına getirin. Ardından içine sıvı yağı ekleyip karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyin. Hamura unu azar azar ekleyin. Elinize yapışmayan, kolayca toparlanabilen yumuşak bir hamur olunnca un eklemeyi kesin. Eğer biraz fazla koyarsanız, hamur daha çabuk dağılıyor. Kurabiye hamurunu iyice yoğurmanız gerekiyor. Un kurabiyesi, klasik kurabiyelerden biraz daha farklı bir hamur oluyor. Açıkçası, çok daha zor bir hamur. Şekil verirken elinizde dağılabiliyor. Uzun ince hale getirdiğiniz hamurları verev keserek tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 16-18 dakika arası, rengini değiştirmeden pişirin. Çıktıktan sonra, üzerine bir süzgeç ile pudra şekeri serpin.
un kurabiyesi tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder