ALT TABAN İÇİN MALZEMELER:
- 1 paket yulaflı bisküvi
- Yarım paket petibör bisküvi
- 1 yemek kaşığı margarin
- 3 yumurta
- 1 su bard. şeker
- 1 su bard. yoğurt
- 200 gr. labne peyniri
- 1 paket vanilya
- 1 bardak vişne
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 kahve fincanı şeker
- Alt taban için; bisküvileri ufalayıp erittiğiniz margarin ile karıştırın ve kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayın.
- Kreması için; tüm malzemeleri bir kase içinde çırpıcı ile çırpın ve bisküvili karışımın üzerine dökün.
- 160 derecede 50 dk pişirin ve fırından aldıktan sonra pişen keki soğutun.
- Üzerinin sosu için; tüm malzemeleri bir tencereye koyun ve ocak üzerinde karıştırarak pişirin. Koyu kıvama geldiğinde ocağın altını kapatın. 5 dakika arasıra karıştırarak ılıtın.
- Oda sıcaklığına gelen sosu soğumuş olan kekin üzerine dökün ve buzdolabında soğumaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder