En sevdiğim tatlılardan birisidir. Özellikle kadayıfı ve peyniri Antakya'dan olursa...
Malzemeler:
- 100 gr Tel Kadayıf
- 50 gr Tuzsuz Dil Peyniri
- 4 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- yarım limon
- 1 su bardağı suyu ve 1 su bardağı şekeri tencereye alın. Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
- Tereyağını eritin. İnce ince ufalanmış kadayıfları tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın.
- Künefeyi pişireceğiniz tavanın dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin.
- Üzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun.
- En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek kısık ateşte hafif kızarıncaya kadar pişirin.
- Bir yüzü kızaran kadayıfı ters çevirerek kızartın.
- İki yüzü kızaran kadayıfı ılık şurubu sıcak künefenin üzerine dökün.
- Şurubu çekince sıcak olarak servis yapın.(Soğuyunca peynir sertleşir lezzet bozulur.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder