Malzemeler:
400 gr. tavuk gogus (1-2 parça(
2 su bardagi un + 1 cay kasigi tuz + 1 tatlı kaşığı toz biber
2 yumurta (cirpilmis)
2 su bardagi galeta unu ya da cekilmis ekmek ici
(un-yumurta-galetayi ayri tabaklara koyup yanyana dizip hazirlayalim.)
1/2 su bardagi siviyag ya da 1 yemek kasigi terayagi (kizartmak icin)
Yapilisi:
Tavuk goguslerini guzelce yikayip, suyunu suzdurelim. Parcalari ikiye kesip, inceltelim. Ustune stretch film kapatip, hafifce dovelim.
Simdi tavuk parcalarini her iki tarafi da guzelce bulanacak sekilde, sirasiyla once una, sonra yumurtaya, son olarak da galetaya batirip teflon tavada kizdirdigimiz yagin icine koyup (bence tereyağıyla sıvıyağı birlitek kullanırsanız daha güzel sonuç alırsınız), orta ateste pisirelim. Bu islemi, tum parcalara uygulayip, her iki tarafi da guzel bir renk alana kadar kizartalim.
Soğuk tereyağ parçası ve limon segmenti ile servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder