Malzemeler:
2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
100 gr. çam fıstığı
150 gr. tereyağ
tarçın
2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
100 gr. çam fıstığı
150 gr. tereyağ
tarçın
Yapılışı:
- Yağı ertitip içine fıstık ve irmiği ekleyin.
- İrmiğin rengi esmerleşene dek, yaklaşık yarım saat, kısık ateşte kavurun.
- Fıstıklar renk değiştirdiğinde irmik de kavrulmuş demektir.
- Sütü şekerle birlikte kaynatın.
- Kavrulup, esmerleşen irmiğe kaynar sütü yavaşça ekleyin.
- Eklediğiniz şerbet sıçrayabilir dikkatli olmanızı öneririm. Tencerenin kapağı yakınınızda olsun ilk sıçramalar geçene kadar kısa bir süre kapağı kapatın.
- Daha sonra kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar karıştıralım.
- İstediğimiz kıvama gelince karıştırmayı bırakarak ateşten alıp, kapağını kapatıp demlenmeye bırakalım.
- İsteğe göre üzerine tarçın serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder