Malzemeler:
- 1 kg tavuk incik-kanat
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı zeytin yağı
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 baş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
- 1 baş sarımsağı temizleyip, havanda ezin.
- Tavuk hariç diğer tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırın.
- Daha sonra tavukları bir derin kaba alın ve bu sosla birlikte güzelce harmanlayın.
- 1 gece buz dolabında kabın üzeri kapalı bekledikten sonra ertesi gün güzel bir mangal için tavuklarınız hazır.
- Mangalda arkalı önlü pişirdiğiniz tavukları sıcak olarak servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder