Fırında Kaşarlı Mantar
Malzemeler;
500 gr. mantar
250 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı;
Mantarları 3'e 4'e bölüp iyice yıkayın.Su dolu bir tencereye az tuz ve yarım limon suyu ilavesiyle mantarları haşlamaya bırakın. Haşlama suyuna katılan limon suyu mantarın kararmasını engeller. 10 - 15 dk. kadar haşlandıktan sonra süzün. Fırın kalıplarına mantarları üzerine de rendelenmiş kaşarı gezdirin. 200 derecede kaşarlar kızarana kadar pişirin. Ekstra yağ eklemeye gerek yok. Kaşarın yağı lezzetlendiriyor. Resimdeki mantarlardan biri mısırlı diğeri sade. İkisi de lezzetli bir ara sıcak. Mis gibi bir koku yayılıyor piştikten sonra. Denemek isterseniz afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder