Malzemeler:
- 5-6 adet enginar
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 küçük konserve bezelye veya 250gr. taze bezelye
- 10-12 adet arpacık soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 silme çorba kaşığı tuz
- 1 adet limon
- yarım demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 1 yemek kaşığı un
- Enginarları temizleyip yıkayın ve unlu limonlu suda beletin.
- Soğan ve patatesleri soyup havuçları kazıyın. Patates ve havuçları küp küp doğrayın.
- Soğanı yemeklik doğrayı zeytinyağında soteleyin.
- Sırasıyla patates, havuç ve bezelyeyi ekleyin.
- Şeker ve tuzu koyup biraz daha soteledikten sonra altını kapatın.
- enginarları yayvan bir tencereye dizin. Ortalarına hazırladığınız karışımdan doldurun.
- Üzerlerini aşmayacak şekilde su ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Tenceresinde soğutup servis tabağına aktarın.
- Arzuya göre kıyılmış sereotu serpip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder