Nar Ekşili Kısır
Malzemeler
Hazırlanışı
- Bulgur ve salçaları kapaklı bir kaba koyun.
- Bir su bardağına limonu sıkıp, tuzu koyduktan sonra üzerini kaynar su ile tamamlayın.
- Hazırladığınız tuzlu ve limonlu suyu bulgur ve salçaların üzerine
boşaltın. Geri kalan yarım bardak suyu da ilave edip, buharı uçmadan,
hızlıca karıştırıp bulgur yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat
dinlenmeye bırakın.
- Bu sırada nar ekşisi, zeytinyağı ve kuru fesleğeni karıştırıp bir kenarda bekletin.
- Yumuşayıp, ılıklaşmış bulguru biraz yoğurun.
- Kıyılmış maydanoz ve taze soğanı ekledikten sonra fesleğenli sosu üzerine gezdirip, servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder