Yapılışı çok kolay, daha önce tarifini verdiğim şekilde firik pilavı hazırlanıyor, soğuduktan sonra nar ekşisi ve arzu ettiğiniz yeşillikler doğranıp karıştırılıyor
Sözün özü, çay yanına doyurucu birşeyler hazırlamak istediğinizde kısıra alternatif nefis bir salata.
Firik Salatası
Malzemeler:
- 1 su bardağı firik
- 1 su bardağı bulgur
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 4,5 bardak su
- 1 bağ maydonoz
- zeytinyağı, tuz, karabiber, nar ekşisi
- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında soldurun.
- Üzerine salçasını ekleyip kavurun
- Firiği ayıklayıp (içinde taş olabilir) bir kapta bulgurla karıştırıp tencerenin içine aktarın. Kısa bir süre kavurduktan sonra üzerine suyunu, tuz ve karabiberini ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilav soğuduktan sonra geniş bir kaseye alın. Üzerine nar ekşisi ve maydanozu doğrayıp ekledikten sonra servis edin.
- Nar ekşisi yoksa limon da kullanabilirsiniz.
- Maydanozla birlikte dilerseniz dereotu da ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder