Malzemeler
- 2 Su Bardağı Pirinç
- 3 Su Bardağı (kaynar) Su
- 3 Yemek Kaşığı Bezelye
- 3 Yemek Kaşığı Havuç (Küp Küp Doğranmış)
- 3 Yemek Kaşığı Konserve Mısır
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Paket (tavuk) Bulyon
- 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
- 1 Çay Kaşığı Toz Şeker
- Öncelikle, pirinci üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ile ıslatın. Suya iri iri doğradığınız yarım limonu ve 1 yemek kaşığı tuzu ekleyin.
- Bezelyeyi ve havucu pişme süreleri farklı olduğundan ayrı ayrı haşlayın ve süzün.
- Bir teflon tencereye sıvı yağı koyun ve kızdırın.
- Yaklaşık yarım saat beklettiğiniz pirinci, suyun altında şeffaflaşana kadar yıkayın. Kızgın yağa ekleyin ve bir kaç dk. kavurun.
- Kaynar suda bulyonu eritin, şeker ve limon suyu ile pirince ekleyip, karıştırın.
- Mısır, havuç ve bezelyeyi ekleyin ve hafifçe karıştırın.
- 2-3 dk. yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte (yaklaşık 10 dk.) suyunu çekene kadar pişirin.
- En az 30 dk. dinlendirdikten sonra karıştırıp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder