Yağlı kağıt içerisinde piştiği için etrafı da kirletmeyen zencefilli levrek, balık menüleri için pratik bir seçenek.
MALZEMELER
- 4 adet fileto levrek
- 12 adet arpacık soğan
- 4 adet yıldız anason
Sosu için:
- 1 adet kök zencefil (baş parmak büyüklüğünde bir kök yeterli)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş dövülmüş sarımsak
- 1 adet orta boy limon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
- 1 tatlı kaşığı tuz
KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ
30 DAKİKAPİŞİRME SÜRESİ
30 DAKİKA
Pişirme önerisi:
Arzu ettiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.
Arzu ettiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
- Kabuğunu soyduğunuz taze zencefil ve limon kabuğunu, rendenin ince tarafıyla derin bir kaseye rendeleyin.
- Zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, karabiber, rendelenmiş muskat cevizi ve tuzu kattıktan sonra sos malzemelerini karıştırın.
- Levrek filetolarını sos kasesine alıp her taraflarının sosa bulanmasını sağlayın. Sos kasesinin üzerine streç film geçirip buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.
- Fırın tepsisinin tabanını yağlı kağıtla kaplayın. Sosun içinden çıkardığınız levrek filetoları, kabuklarını soyduğunuz arpacık soğan ve yıldız anasonlarla birlikte kağıda yerleştirin. Kalan sosu kaşıkla balıkların üzerine paylaştırın.
- Balıkların üzerini de yağlı kağıtla kaplayın. Kenarları içe doğru kıvırın ve sıkıca bastırın. Bir paket görüntüsü alan yağlı kağıtlar, bu şekilde pişerken açılmayacaktır.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirdiğiniz balıkları arzuya göre haşlanmış brokoli ve limon dilimleri eşliğinde servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder