SAĞLIKLI KARNI YARIK
Malzemeler:
- 6 adet patlıcan
- 250 kg. kıyma
- 2 orta boy soğan
- 1 kaşık salça
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet domates
- 3 adet biber
- karabiber, tuz
- 2 bardak sıcak su
Yapılışı:
- Kıymayı tencereye koyun. Suyunu çektikten sonra 1 kaşık sıvıyağ ve soğanları ekleyip kavurun.
- Kavrulan kıymaya 1 adet küçük dğranmış domates ve biberi ekleyin.
- Tuz, karabiberi ekleyin.İç malzemeniz hazır.
- Patlıcanları hafif yumuşayıncaya kadar ızgarada ya da fırında közleyin.
- Kabuklarını soyun.
- Fırın tepsisine patlıcanları koyup ortadan bıçakla ya da elinizle açıp, hafifçe bastırın.
- Yarılmış patlıcanların içlerini doldurun ve üzerlerine birer dilim domates ve biber koyun.
- 2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu güzelce karıştırın. Patlıcanların aralarına döküp fırında 20 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder