Malzemeler
4 tane kabak
İç harcı;
250-300 gr(2 çay bardağı) kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, kimyon, karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için;
1 tatlı kaşığı salça
2 tane domates
sıvı yağ
Hazırlanışı
Kıyma, pirinç, sıvıyağ, salça, soğan(rendelenmiş), kimyon, karabiber ve tuzu yoğurma kabında karıştırıp yoğurun. Kabakları yıkayın, kabuklarını kabak oyacağının tırtıklı yeri ile soyun. Sonra oyacak ile içlerini oyup, hazırladığınız iç harcı kabakların içine doldurun. Tencereye sıvı yağ koyun salça ve domates rendesini bir iki dakika soteledikten sonra tencereye kabakları sıralayın. Kabakların hizasına kadar su koyun, tuzunu da ekleyin.
Pirinçler uzayıp kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Yanında yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun.
4 tane kabak
İç harcı;
250-300 gr(2 çay bardağı) kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, kimyon, karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için;
1 tatlı kaşığı salça
2 tane domates
sıvı yağ
Hazırlanışı
Kıyma, pirinç, sıvıyağ, salça, soğan(rendelenmiş), kimyon, karabiber ve tuzu yoğurma kabında karıştırıp yoğurun. Kabakları yıkayın, kabuklarını kabak oyacağının tırtıklı yeri ile soyun. Sonra oyacak ile içlerini oyup, hazırladığınız iç harcı kabakların içine doldurun. Tencereye sıvı yağ koyun salça ve domates rendesini bir iki dakika soteledikten sonra tencereye kabakları sıralayın. Kabakların hizasına kadar su koyun, tuzunu da ekleyin.
Pirinçler uzayıp kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Yanında yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder